ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ....Να γίνουμε ρεαλιστές! Να κυνηγάμε το ακατόρθωτο!

Η πηγή φωτογραφίας είναι από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου του 1948 
και αφορά την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα καινούργιο μοντέλο διακυβέρνησης με μια άλλη μορφή οικουμενικότητας, που θα γίνει σε βάθος χρόνου με τη συναίνεση όλων των κρατών -εθνών και των λαών τους, για την εγκαθίδρυση της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων, όλων των λαών- εθνών και όλων των πολιτισμών σε μια ενιαία παγκόσμια κοινωνία με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό στη διαφορετικότητα και την οντότητα των άλλων, είτε ως ατόμων, είτε ως κρατών -εθνών.
Για όλους τους λαούς και όλα τα έθνη- κράτη να ισχύει η εξής βασική αρχή: 
Αυτονομία- Αυτοκυβέρνηση.
Δηλαδή κάθε κράτος- έθνος και κάθε λαός θα πρέπει να είναι αυτόνομος και αυτοδιοίκητος, μέσα στη Χώρα του και που ταυτόχρονα να συνυπάρχει μέσα σε μια οργανωμένη παγκόσμια κοινωνία, που να λειτουργεί με δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, χωρίς πολέμους, πείνα, φτώχεια, δυστυχία και σεβασμό στα δικαιώματα και στη διαφορετικότητα των άλλων.
Αυτό το καινούργιο μοντέλο διακυβέρνησης είναι αντίθετο από εκείνο που θέλουν ετσιθελικά και βιάζοντας τις συλλογικές συνειδήσεις των λαών, να επιβάλλουν τα παγκόσμια εξουσιαστικά και θρησκευτικά κέντρα της οικουμενικής δικτατορικής διακυβέρνησης.
Γι' αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους λαούς ότι η διαίρεση του πλανήτη γη δεν είναι ανθρωπολογική, αλλά απλά γεωγραφική και, ως εκ τούτου, δεν χωρίζει τους λαούς, οι οποίοι πρέπει να ζουν στον Αμφικτυονικό κόσμο του «Εμείς», στον ιδεατό και δυνάμενο να πραγματοποιηθεί κόσμο της οικουμενικής Συνύπαρξης.
Ο πλανήτης γη, σήμερα, είναι ένα μεγάλο χωριό και όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, γλώσσα, θρησκεία κ.λ.π, είναι συγχωριανοί μας, που πρέπει να συμβιώνουμε αρμονικά, ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για όλους, χωρίς πολέμους, φτώχεια, πείνα και δυστυχία. Όλοι είμαστε Α-Δελφοί, διότι μας συνδέει το οικουμενικό πνεύμα των Δελφών, το Αμφικτυονικό ιδεώδες και Απολλώνιο Φως.
«Ας είμαστε ρεαλιστές! Ας κυνηγήσουμε το ακατόρθωτο», όπως θα έλεγε ο μεγάλος επαναστάτης της ανθρωπότητας Τσε Γκεβάρα.

Α.Π.Ε. 22-02-2010
 
Ύστερα από την δημοσίευση αυτής της ανάρτησης, κάποιοι μου απάντησαν
- Και μετά Ξύπνησες;

ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ
Msc, BA Επικοινωνιολόγος

Comments